Warmtepomp voor kantoren

Als je een kantoorruimte wenst te verwarmen of koelen met een warmtepomp d.m.v. luchtverwarming of radiatoren, waar dien je dan op te letten? En wat met de warm water productie?

Kantoorgebouwen worden het gehele jaar door verwarmd of gekoeld, logisch dat de energiefactuur een belangrijke lastpost is binnen het financiële plaatje van een bedrijf. Een warmtepomp is voor kantoren uitermate zuinig en laat de energiekosten soms met 40% dalen. De warmtepomp zorgt voor verwarming en koeling van de vergaderzalen, keuken, receptie, bureauruimtes...

Warmtepompen voor kantoorgebouwen

Als je een warmtepomp zoekt voor je kantoorgebouw dan kies je best voor een VRV of VRF warmtepomp. Deze warmtepomp kan zowel koelen als verwarmen zoals meerdere warmtepompen maar een VRV of VRF warmtepomp kan werkruimtes koelen/verwarmen op hetzelfde moment. Dit wil zeggen dat je RUIMTE A kan koelen en simultaan RUIMTE B kan verwarmen.

Wanneer zou simultaan koelen/verwarmen nodig zijn:

  • als de zon op de ene kant schijnt worden de kantoren te warm aan de zonkant en aan de schaduwkant, zeker met een ijzige wind, zijn de kantoorruimtes nog te koud
  • als er verschillende ruimtes verschillende temperaturen nodig hebben ( serverrooms, archiefruimte, … )
  • als een bepaalde ruimte veel werknemers of klanten samenbrengt / laat werken. Deze personen geven veel warmte af. De kantoorruimte koelen is op dat moment nodig.

Gebruik van meerdere binnenunits

Als bedrijf is het gebruik van meerdere binnenunits aanbevolen omdat iedereen andere temperatuurwensen heeft. Met afzonderlijke binnenunits kunnen de ruimtes afzonderlijk ingesteld worden. Als verantwoordelijke of bedrijfsleider/zaakvoerder kan je er ook voor kiezen deze binnenunits te automatiseren via één of meerdere thermostaten. Het split-warmtepomp systeem kan hieraan voldoen.

Warmtepomp met meerdere buitenunits

Als je een groot kantoor hebt, kan je opteren voor meerdere buitenunits die aan elkaar geschakeld worden (cascade). Zo kan je het vermogen van de warmtepompen optrekken.

TIP: er bestaan ook warmtepompen van meer dan 50kw

Welke warmtepomp kies ik voor mijn kantoor?

De beste keuze zijn de geothermische warmtepompen zoals bodem/water warmtepompen omdat deze het hoogste rendement halen. Ze halen hun warmte uit de bodem. Maar ook lucht/water warmtepompen halen een hoog rendement en zijn eenvoudiger te installeren. Voor kleine kantoren kan je ook opteren voor een lucht/lucht warmtepomp. Deze toestellen halen hun energie uit de lucht.

Gratis warmtepomp offerte

Warmtepomp voor kantoorruimte plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte