Warmtepomp voor winkels & showroom

Als je een winkel wenst te verwarmen met een warmtepomp d.m.v. luchtverwarming of radiatoren, waar dien je dan op te letten? En wat met de warm waterproductie?

Winkels hebben een goede klimaatregeling / klimaatbeheersing nodig. Klanten mogen de winkel niet uitgejaagd worden omwille van te hoge of lage temperaturen. Een goed klimaatbeheer zorgt voor tevreden klanten met omzetverhoging tot gevolg. Een zuinige warmtepomp kan hier een belangrijke rol in spelen.

Warmtepomp voor winkels & showrooms

Voordeel van warmtepompen in winkels is de grote besparing op verwarmingskosten. Ook de installatie zelf kost weinig en de units van een warmtepomp nemen weinig plaats in. Omdat winkels doorgaans bestaan uit één grote ruimte moet het overal even aangenaam warm zijn. Met een warmtepomp krijg je dit perfect voor elkaar.

Nieuwbouw bij winkels: vloerverwarming en warmtepompen ideaal

Als je het geluk hebt om een nieuwbouwproject te creëren voor je winkel, dan kies je natuurlijk voor vloerverwarming samen met een warmtepomp. Vloerverwarming zorgt voor een goede spreiding van warmte en door het lage temperatuur principe worden de verwarmingskosten drastisch verlaagd.

Ook bij verbouwingen van een winkel kan het overschakelen naar een warmtepomp met vloerverwarming een grote besparing betekenen. Hier moet je wel letten op extra isolatie.

TIP: gebruik ook een luchtgordijn aan de deuren

Natuurlijk wens je niet dat al je kostbare warmte verdwijnt in de buitenlucht omdat de klanten steeds binnen en buiten lopen. Dit kan je vermijden door gebruik te maken van een luchtgordijn. Dit zorgt ervoor dat er geen warmte naar buiten kan. In de zomer houdt het net de warmte buiten.

Koelen en verwarmen samen

Onze seizoenen worden extremer en hittegolven komen meer en meer voor. Geen slecht idee om ook even te kijken naar een warmtepomp met actieve koeling. Actieve koeling zorgt voor een omgekeerde werking bij je warmtepomp. Zo onttrekt de warmtepomp warmte uit de winkelruimte en geeft deze af aan de omgeving.

Door deze koeling (airco) is jouw winkel ook aangenaam op de warmste dagen.

Welke warmtepomp voor winkels gebruiken?

Voor grote winkelruimtes zoals een showroom is een geothermische warmtepomp samen met vloerverwarming perfect. Ook lucht/water warmtepompen leveren verdienstelijk werk. Heb je een kleinere winkeloppervlakte dan kan je zelfs kiezen voor een lucht/lucht warmtepomp. Een kleine monoblock warmtepomp aan de deuren of meerdere units verspreid over de winkel zijn dan de oplossing.

Gratis warmtepomp offerte

Warmtepomp voor winkel plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte