Warmtepomp voor hotels & b&b's

Indien je een verblijf ( hotel / b&b / vakantiehuis ), wenst te verwarmen / koelen met een warmtepomp dan is dat perfect mogelijk.

Het verwarmen van hotels is niet eenvoudig: hotelgasten hebben hun eigen eisen, alle ruimtes dienen goed en lang verwarmd te worden. Plus wil je als eigenaar ook graag koeling (airco) aanbieden aan je gasten. De oplossing zijn warmtepompen voor hotels met afzonderlijke units per hotelkamer.

Voordeel warmtepompen voor hotels: geen grote temperatuurschommelingen

Een hotel is bijna continu in gebruik. Er zijn dus weinig temperatuurschommelingen tussen de verschillende dagen. Net deze constante temperatuur is de sterkte van een warmtepomp. Je haalt het hoogste rendement uit een warmtepomp als deze geen grote verschillen in temperatuur moet overbruggen.

Nadeel: elke hotelkamer afzonderlijk regelen

Het nadeel van een hotel is dan weer dat elke hotelgast zijn of haar kamer afzonderlijk wenst af te regelen. Gelukkig bestaan er split warmtepompen. Door gebruik te maken van afzonderlijke binnenunits en één of meerdere buitenunits.

Als hoteleigenaar kies je best voor een warmtepomp waar meerdere modellen met elkaar gecombineerd worden tot één grote warmtepomp. Het aantal binnenunits kan je dan zelf kiezen. Er bestaan reeds systemen op de markt waarbij je met binnenunits tot meer dan 400 kamers kan bedienen. Elke binnenunit kan dan afzonderlijk bediend worden.

Omgekeerde warmtepomp: airco op je verwarming

Als hotel is het een grote extra als je airco kan aanbieden aan je gasten. Zelfs in gematigde landen zoals Nederland of België komen hittegolven meer en meer voor. Je kan warmtepompen kopen die in staat zijn om ruimtes ook te koelen. Deze warmtepomp met airco neemt niet meer plaats in beslag en heeft alleen maar voordelen.

Wens je dat hotelgasten kunnen kiezen of ze koelen of verwarmen en dit tegelijkertijd? Kies dan voor een VRV of VRF warmtepomp. Bij deze warmtepompen wordt er, afhankelijk van de vraag, meer of minder koelmiddel / koudemiddel meegestuurd in de binnenunit.

Gratis warmtepomp offerte

Warmtepomp voor hotel / b&b plaatsen? Vergelijk hier 4 prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte